Skwalan z trzciny cukrowej

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2 dni
Cena: 38,00 zł 38.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis


INCI: Squalane

Pojemność: 30ml w butelce z ciemnego szkła z pipetą.

Kraj pochodzenia: Brazylia

O produkcie: Skwalan z trzciny cukrowej to najczystsza forma skwalanu pozyskiwana z brazylijskiego cukrowca lekarskiego. 

Skwalan jest odpowiednikiem ludzkiego sebum - skwalenu. To bardzo lekki, bezzapachowy, klarowny olej. 

Ma właściwości ujędrniające, zmiękczające, wygładzające. Chroni skórę przed utratą wody, odżywia i nawilża. Jego "sucha" konsystencja sprawia, że rozprowadza się nie pozostawiając tłustej warstwy. 

Badania kliniczne przeprowadzone na kobietach w wieku 40-60 lat wykazały poprawę elastyczności, zmniejszenie utraty wody i szorstkości skóry oraz redukcję zmarszczek po 30 dniach stosowania skwalanu z trzciny cukrowej. Potwierdziły one również, że olej ten przyspiesza odnowę komórek o 34%, poprawia koloryt skóry i poziom nawilżenia. 

Stosowanie:

Skwalan z trzciny cukrowej stosujemy bez rozcieńczenia: nanosimy na czystą skórę wmasowując delikatnie okrężnymi ruchami.

Świetnie sprawdza się również jako olej na suche końcówki włosów i zniszczone paznokcie.

Zalecenia/informacje:

Przechowywać w miejscu suchym
i chłodnym.

Poszczególne partie mogą różnić się nieznacznie konsystencją, kolorem lub zapachem.

Kosmetyki wytwarzane z naturalnych komponentów i aromatów kosmetycznych, mogą wywołać
u osób uczulonych reakcję alergiczną.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl