Olej ze słodkich migdałów

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24h
Cena: 35,00 zł 35.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Olej ze słodkich migdałów - tłoczony na zimno olej, wszechstronny, znakomicie tolerowany przez skórę, nie powodujący podrażnień. Zawiera skwalen, nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole, witaminy E,A i D. Wygładza skórę, nawilża i odbudowuje barierę ochronną. Sprawdza się u osób z wrażliwą i zwiotczała skórą, problemach z łuszczyca i egzemą. 

 

INCI: Prunus Amygdalus Dulcis (Almond Sweet) Oil

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Pojemność: 100 ml w szklanej butelce z ciemnego szkła z atomizerem

O produkcie: Tłoczony na zimno olej, pozyskiwany z nasion drzewa migdałowego, rosnących w basenie Morza Śródziemnego. Wszechstronny, znakomicie tolerowany przez skórę i nie powodujący podrażnień. 

Olej migdałowy zawiera skwalen, fitosterole, witaminy: A, D i E oraz nienasycone kwasy tłuszczowe: oleinowy i linolowy. 

Wygładza skórę, nawilża, odbudowuje barierę ochronną. Sprawdza się u osób z wrażliwą i zwiotczałą skórą, problemach z łuszczycą i egzemą. 

Olej ze słodkich migdałów przyjazny jest dla delikatnej skóry dzieci. Działa łagodząco w przypadku skóry podrażnionej i spalonej przez słońce.

Leczy stany zapalne i oczyszcza skórę. Stosowany w masażu odpręża i ujędrnia. Lekki, delikatny, nietłusty, łatwo wnika w skórę.

Zastosowanie/informacje:

Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.

Poszczególne partie mogą różnić się nieznacznie konsystencją, kolorem lub zapachem.

Kosmetyki wytwarzane z naturalnych komponentów i aromatów kosmetycznych, mogą wywołać u osób uczulonych reakcję alergiczną.

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl