Olej z opuncji figowej

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24h
Cena: 69,00 zł 69.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Olej z opuncji - lekki, szybko wchłaniający się olej, o dużej aktywności przeciwutleniającej. Wzmacnia barierę ochronną skóry, pobudza regenerację, poprawia elastyczność, normalizuje wydzielanie gruczołów łojowych. Olej z opuncji aktywuje funkcje życiowe komórek. Wygładza zmarszczki i napina skórę

 

INCI: Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Kraj pochodzenia: Indie

Pojemność: 15 ml w butelce z ciemnego szkła z pipetą

O produkcie: Nierafinowany, zimnotłoczony olej z nasion opuncji, wydobywany z drobnych pestek zatopionych w słodkim i soczystym miąższu. 

By otrzymać 1 kg oleju potrzeba zużyć niemal pół tony owoców, stąd jego wysoka cena. 

Olej z opuncji figowej to lekki, szybko wchłaniający się olej o delikatnym, wyrafinowanym zapachu. Wyróżnia go wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych i witaminy E, zapewniając mu dużą aktywność przeciwutleniającą.

Fitosterole zawarte w opuncji  wzmacniają barierę ochronną skóry, działają przeciwzapalnie, przeciwalergicznie, pobudzają regenerację naskórka, poprawiają elastyczność skóry, normalizują wydzielanie gruczołów łojowych. 

Nasiona opuncji zawierają tzw. białka szoku termicznego (chroniące roślinę przed skrajnymi temperaturami), które działają na skórę jak eliksir młodości, aktywując funkcje życiowe komórek. 

Opuncja wygładza zmarszczki, napina skórę, rozjaśnia przebarwienia i cienie pod oczami. Pozostawia cerę jedwabiście miękką.

Zastosowanie/informacje:

Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.

Poszczególne partie mogą różnić się nieznacznie konsystencją, kolorem lub zapachem.

Kosmetyki wytwarzane z naturalnych komponentów i aromatów kosmetycznych, mogą wywołać u osób uczulonych reakcję alergiczną.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl