olej truskawkowy

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 dni
Cena: 35,00 zł 35.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

INCI: Fragaria Ananassa Seed Oil

Kraj pochodzenia: UE

Pojemność: 30 ml w butelce z ciemnego szkła z pipetą.

O produkcie: Tłoczony na zimno, nierafinowany olej o wielokierunkowym działaniu. Lekki, o delikatnym zapachu
i zielonkawej barwie, dobrze wchłaniający się i nie pozostawiający tłustej warstwy- sprawdza się również pod makijażem. Nie zapycha porów- zawiera 35- 50% kwasu linolowego, który doskonale reguluje sebum i jego właściwości. Pomaga odblokować ujścia gruczołów łojowych.

Olej z pestek truskawki zawiera kwas taninowy o działaniu antybakteryjnym, co sprzyja normalizacji cery i przyspiesza gojenie się zmian skórnych. Niweluje podrażnienia i świąd skóry. Olej truskawkowy zawiera również kwas elagowy (należący do polifenoli), który jest środkiem przeciwbakteryjnym
i przeciwwirusowym.

Olej jest bogaty także w gamma- tokoferol ( formę witaminy E), która jest jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów. Zapobiega procesom degeneracji i utleniania składników lipidowych. Odpowiada za poziom nawilżania, elastyczności, odżywiania i jędrności skóry.

Fotosterole, również występujące w oleju z pestek truskawki, stymulują procesy syntezy kolagenu, hamują aktywność enzymu odpowiadającego za rozkład elastyny, tym samym opóźniając procesy starzenia się skóry.

Wykazują ponadto działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze oraz korzystnie wpływają na procesy regeneracji naskórka.

Przeznaczony do cery suchej, dojrzałej, ze zmianami i trądzikowej.

Zalecenia/informacje:

Przechowywać w miejscu suchym
i chłodnym.

Poszczególne partie mogą różnić się nieznacznie konsystencją, kolorem lub zapachem.

Kosmetyki wytwarzane z naturalnych komponentów mogą wywołać u osób uczulonych reakcję alergiczną.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl