Olej arbuzowy

Czas dostawy 2-3 dni
26.00

INCI: Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil

Pojemność: 50 ml w butelce z ciemnego szkła z atomizerem

Kraj pochodzenia: USA / Egipt

O produkcie: Tłoczony na zimno olej, wyciskany z nasion arbuza, bezzapachowy, w kolorze słomkowym. Bogaty w beta-karoten, witaminy: B, C, PP, cynk, potas, selen oraz kwasy tłuszczowe.

Olej arbuzowy to świetny emolient, bardzo odżywczy, o lekkiej konsystencji, dobrze penetrujący i szybko wnikający w skórę. Jest neutralny, nie zatyka porów, usuwa nadmiar sebum, pozwala skórze oddychać i eliminuje toksyny.

Zastosowanie:

Dobry dla wszystkich typów skóry, zwłaszcza dla cery tłustej, trądzikowej, w okresie dojrzewania.

Olej arbuzowy jest olejem idealnym do pielęgnacji niemowląt, dzieci i kobiet w ciąży.

Sprawdza się w pielęgnacji włosów i w masażu.

Doskonały do demakijażu.

Zalecenia/informacje:

Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.

Poszczególne partie mogą różnić się nieznacznie konsystencją, kolorem lub zapachem.

Kosmetyki wytwarzane z naturalnych komponentów i aromatów kosmetycznych, mogą wywołać u osób uczulonych reakcję alergiczną.

Udostępnij

PODOBNE PRODUKTY

Brak produktów

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów