Hydrolat różany

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 2 dni
Cena: 26,00 zł 26.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

INCI: Rosa Damascena Flower Water, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid

Kraj pochodzenia: Bułgaria

Pojemność: 50 ml w butelce z ciemnego szkła z atomizerem

O produkcie: Hydrolat otrzymujemy w procesie destylacji roślin parą wodną : w tym przypadku świeżych, ręcznie zbieranych płatków różanych. Zawiera całe spektrum substancji biologicznie aktywnych o właściwościach leczniczych i kosmetycznych. 

Hydrolat ten ma wyjątkowy, autentyczny, różany zapach. Dzięki zawartym w nim naturalnym olejkom eterycznym pozytywnie wpływa na stany emocjonalne i rozluźnia napięcie. Na skórze tworzy środowisko niesprzyjające rozwojowi bakterii i grzybów. Hydrolat działa przeciwzapalnie, przyspiesza gojenie i łagodzi podrażnienia. Normalizuje sebum, oczyszcza i odświeża.

Przywraca równowagę, wyrównuje koloryt. Nawilża, lekko ściąga i napina skórę. Ma działanie antyoksydacyjne. Doskonale sprawdza się jako tonik do twarzy, tworząc na skórze płaszcz ochronny. 

Hydrolat w połączeniu z glinkami kosmetycznymi tworzy maseczki. Dodany do kąpieli relaksuje. W płukankach do włosów zapobiega łupieżowi. Odświeża usta. 

Przeznaczony dla wszystkich rodzajów skóry.

Zastosowanie:

Stosujemy jako:

  • tonik,
  • mgiełkę do twarzy i ciała,
  • odświeżacz do ust,
  • pachnącą wodę do pościeli,
  • bazę do maseczek,
  • płukankę do włosów;

Sposób użycia:

Nakładamy bezpośrednio na oczyszczoną skórę, bądź za pomocą wacika i delikatnie przecieramy.

Zalecenia/informacje:

Nie zawiera konserwantów. Hydrolat należy przechowywać w miejscu ciemnym i chłodnym, do 14° C

Poszczególne partie mogą różnić się nieznacznie konsystencją, kolorem lub zapachem.

Kosmetyki wytwarzane z naturalnych komponentów i aromatów kosmetycznych, mogą wywołać u osób uczulonych reakcję alergiczną.

Z uwagi na niską stabilność nasze hydrolaty zostały zabezpieczone naturalnym konserwantem, dopuszczonym przez EKOCERT do stosowania w kosmetykach naturalnych.

Więcej o konserwantach:

Potassium sorbate (Sorbinian potasu) - jest bezpiecznym, dopuszczonym przez organizacje certyfikujące konserwantem dla kosmetyków naturalnych. Występuje naturalnie min. w owocach europejskiej jarzębiny. Zapobiega namnażaniu się pleśni i drożdży.

Sodium benzoate (Benzoesan sodu) - dopuszczony w kosmetykach naturalnych, występuje w śliwkach, jabłkach, cynamonie, goździkach, żurawinie, herbacie, jagodach i grzybach. Ogranicza rozwój grzybów i bakterii.

Citric acid ( kwas cytrynowy) - substancja pomocnicza regulująca właściwe pH. Występuje naturalnie w owocach cytrusowych, kiwi, truskawkach, porzeczce czarnej i czerwonej, jagodach, malinach i warzywach.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl