Hydrolat oczarowy

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 2 dni
Cena: 26,00 zł 26.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

INCI: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Floral Water, Potassium Sorbate 0,1%, Sodium Benzoate 0,1%, Citric Acid 0,1%

Kraj pochodzenia: Francja

Pojemność: 50 ml w butelce z ciemnego szkła z atomizerem.

 O produkcie: Hydrolat ten otrzymuje się destylując korę i liście rośliny Hamamelis Virginiana.

Oczar wytropli na własny użytek Indianie północnoamerykańscy i wykorzystali jego lecznicze właściwości. Wiedzeli, co robią, bowiem oczar to nie byle co:).

Działa na wielu polach. To roślinne "złoto Indian" służyło do opatrywania trudno gojących się ran, owrzodzeń czy zwykłych zadrapań. Ma właściwości łagodzące i antyseptyczne. Redukuje zaczerwienienia i swędzenia, również te, wywołane ukąszeniami owadów.

Hydrolat oczarowy spełnia także oczekiwania wymagane od hydrolatów roślinnych, tj. tonizuje i uspokaja cerę.

Niweluje sińce i obrzęki pod oczami. Wzmacnia i uszczelnia naczynia krwionośne.

Oczar zapobiega łojotokowi i zmniejsza pory - reguluje pracę gruczołów.

Ma również wyjątkowo wysoki potencjał antyoksydacyjny, czym wyróżnia się pośród innych hydrolatów. Odmładza i odświeża, jest dobrym partnerem w pielęgnacji skóry dojrzałej.

Ma leśno - ziołowy zapach.

Przeznaczony dla cery naczynkowej, trądzikowej, podrażnionej i dojrzałej.

Zastosowanie:

Stosować jako:

  • tonik po demakijażu,
  • mgiełkę odświeżającą,
  • kompres na opuchlizny, miejsca poparzone bądź zaczerwienione,
  • łagodzący okład po ukąszeniu owada i wykonaniu tatuażu,
  • po goleniu i depilacji,
  • po kąpielach słonecznych;

Zalecenia/informacje:

Z uwagi na niską stabilność nasze hydrolaty zostały zabezpieczone naturalnym konserwantem, dopuszczonym przez EKOCERT do stosowania w kosmetykach naturalnych.

Więcej o konserwantach:

Potassium sorbate (Sorbinian potasu) - jest bezpiecznym, dopuszczonym przez organizacje certyfikujące konserwantem dla kosmetyków naturalnych. Występuje naturalnie min. w owocach europejskiej jarzębiny. Zapobiega namnażaniu się pleśni i drożdży.

Sodium benzoate (Benzoesan sodu) - dopuszczony w kosmetykach naturalnych, występuje w śliwkach, jabłkach, cynamonie, goździkach, żurawinie, herbacie, jagodach i grzybach. Ogranicza rozwój grzybów i bakterii.

Citric acid ( kwas cytrynowy) - substancja pomocnicza regulująca właściwe pH. Występuje naturalnie w owocach cytrusowych, kiwi, truskawkach, porzeczce czarnej i czerwonej, jagodach, malinach i warzywach.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Poszczególne partie mogą różnić się nieznacznie konsystencją, kolorem lub zapachem.

Kosmetyki wytwarzane z naturalnych komponentów i aromatów kosmetycznych, mogą wywołać u osób uczulonych reakcję alergiczną.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl