Hydrolat lawendowy

Czas dostawy 2-3 dni
25.00

INCI: Lavendula Augustifolia Flower Water

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Pojemność: 50 ml w butelce z ciemnego szkła z atomizerem

Hydrolat otrzymujemy w procesie destylacji roślin parą wodną: w tym przypadku świeżo zerwanej lawendy. Zawiera całe spektrum substancji biologicznie aktywnych o właściwościach leczniczych i kosmetycznych.
Pachnie naturalną lawendą.

Olejki eteryczne zawarte w hydrolacie działają uspokajająco, relaksująco, ułatwiają zasypianie. Hydrolat lawendowy ma właściwości antyseptyczne i gojące. Znakomicie sprawdza się przy cerze trądzikowej, tłustej, dojrzałej. Regeneruje naskórek, łagodzi obrzęki. Zostawia skórę odświeżoną i lekko napiętą. Świetnie sprawdza się roli toniku i wody po goleniu. Hydrolat dodany do glinek kosmetycznych tworzy maseczki. Pomaga zwalczyć łupież w płukankach do włosów.

Stosujemy jako:

~ tonik,

~ mgiełkę do twarzy i ciała,

~ wodę po goleniu,

~ pachnącą wodę do pościeli,

~ bazę do maseczek,

~ płukankę do włosów;

Sposób użycia:

Nakładamy bezpośrednio na oczyszczoną skórę, bądź za pomocą wacika i delikatnie przecieramy.

Nie zawiera konserwantów. Hydrolat należy przechowywać w miejscu ciemnym i chłodnym, do 14°C (w lodówce). 

Poszczególne partie mogą różnić się nieznacznie konsystencją, kolorem lub zapachem.

Kosmetyki wytwarzane z naturalnych komponentów i aromatów kosmetycznych, mogą wywołać u osób uczulonych reakcję alergiczną.

Udostępnij

PODOBNE PRODUKTY

Brak produktów

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów